Semarak Rasa Tower Ramadan Buffet | Tower Regency Hotel Ipoh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua ! ika bersiaran lagi. heeeee. kali nie ika nak share dengan korang salah satu Buffet Ramadan yang korang boleh terjah sempena bulan puasa nanti. Sempena menyambut bulan Ramadan Al Mubarak, Tower Regency Hotel turut mengadakan promosi makanan ala kampung di hotel mereka.



Bertemakan "SEMARAK RASA RAMADAN", Eksekutif Chef Tower Regency Hotel, Chef Dorret Joseph telah menyusun beberapa hidangan menu istimewa yang mengungkap nostalgia resepi masakan melayu lama bagi menyemarakkan suasana berbuka anda bersama keluarga, sahabat handai mahupun rakan sekerja bermula pada :

Tarikh : 6hb Mei - 4hb Jun 2019
Waktu : 7.00pm - 10.00pm
Tempat : Cafe@6 - Tingkat 6



Dari pelbagai jenis hidangan pembuka selera, nasi, lauk pauk hinggalah pemanis mulut, kami percaya anda semua pasti berpuas hati dan akan kembali. Dari kerabu kacang botol, taugeh pucuk paku kerang, mangga sebagai pembuka selera, pelbagai jenis bubur, limas, bengkang, tepung bungkus dan bermacam hidangan pemanis mulut.



my favourite ! sedap ooooo



adakah kerabu-kerabu di atas membuatkan anda telan air liur ? hahahahahaha ! best kan ? ika sendiri memang bertambah tambah makan kerabu pelam tu. sedapnya tu sampai bertambah. kalau anda pon nak rasa, kenalah cuba buffet di Tower Regency Hotel nie. 





Manakala hidangan utama seperti nasi, nasi briyani, nasi ulam dan nasi kerabu, rendang daging, daging masak hitam, ayam kalio, ayam masak merah, pajeri nenas, rendang, masak lemak siput sedut dengan labu hinggalah bermacam jenis ulaman dan sambal. Selain itu, gerai-gerai masakan panas dan segera juga boleh didapati di perkarangan kolam renang.








nie lagi satu kesukaan. suka ! suka ! suka !





buat penggemar kuih-muih, jangan risau. banyak sangat kuih-muih yang disediakan di Semarak Rasa Tower Ramadan Buffet nie. sampai ika sendiri pon dah rambang mata nak pilih nak makan yang mana dulu. semua pon kuih kesukaan ika nie terutama kuih ketayap tu. alamakkkk. sedapnya alahai.







makanan kat atas nie semua cantik dipandang kan ? tapi tapi tapi takkan nak pandang sahaja kan ? mestilah nak cuba sekali. cuba sekali pasti nak lagi. kan kan kan :P


Kesemua hidangan istimewa itu boleh didapati pada harga RM55.00 dewasa dan RM40.00 untuk kanak-kanak, manakali pada Jumaat dan Sabtu RM58.00 dewasa dan RM45.00 kanak-kanak. apa yang menariknya adalah pihak hotel akan menambah hidangan istimewa seperti kambing panggang bersama beberapa sos yang lazat dan bbq pada hari berkenaan.


nak lagi menarik ? Harga promosi pembelian Awal Ramadan baucer boleh didapati pada harga RM48.00 dewasa dan RM38.00 kanak-kanak bermula 6Mei-12Mei 2019.

Pihak hotel juga turut menyediakan surau yang bersih, luas, berhawa dingin dan selesa serta dilengkapi dengan tempat mengambil wuduk di Tingkat 10. makan, solat dan sambung makan :P

Selain hidangan buffet Ramadan yang istimewa, pihak hotel turut menawarkan harga bilik yang hebat iaitu Bilik Deluxe King - RM180.00 nett termasuk sahur dan buffet Ramadan untuk seorang, manakala bilik deluxe berkembar RM250.00 nett termasuk sahur untuk 2 orang dan buffet Ramadan untuk 2 orang.

Sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi di talian yang tertera di bawah :

Puan Norhaizan 0126281808
Meor Suhaniz 0196002078
Mimi Nasir 0196002417
Vinoth Prasath 0196002054

Atau hubungi terus di talian 052086888 sambungan 6900 atau 6000
Read More

Welcome Back IKA !



dah setahun tak menulis. awkward sangat rasanya nie. hahahahaha ! ada lagi ke yang sudi singgah dan baca blog ika nie ? dalam masa setahun nie macam-macam yang jadi. banyak sangat benda yang ika nak share dengan korang tapi tu laaa. kalau nak share sekarang, memang tak tertulis la ika banyaknya.

ika harap sangat kali nie back for good la. rindu sebenarnya nak menulis. rindu nak berblog. rindu nak blogwalking. ahhh rindu semua la senang. hahahahaha !

blog ika pon dah tak pakai domain www.nooratikahramli.com. ika memang dapat notification untuk renew tapi ika yang taknak renew dah sebab dah setahun tinggal blog. dah jadi blog suam-suam kuku. dulu seronok sangat menulis sebab rasa semua benda nak share. mana taknya. blog nie la diari ika. apa yang berlaku, apa yang ika buat, mesti nak tulis dalam nie.

tapi bila dah terlampau banyak keje, sampai tak sempat nak berblog, ika amik keputusan untuk tidak lagi menulis. pejam celik pejam celik dah setahun tinggalkan dunia blog. sekarang kembali semula. harapnya dapatla ika bertahan. heee. wish me luck okey ^^
Read More

Janna Demam Lagi

kesinambungan daripada balik dari hospital. paginya terpaksa la mama amik cuti untuk tengokkan Janna. lama pulak rasanya dia demam kali nie. biasa hari ke 4 atau 5 dah hilang demamnya. nie dah seminggu masih demam.

malam tak dapat tido. lepas bagi makan ubat belah pagi walaupun terpaksa berperang nak suap ubat, mama terpaksa jugak suapkan. lepastu ika bedung Janna nak bagi dia tido lama sikit. nak bagi Janna rehat supaya dia cepat sihat. rinduuu nak main dengan dia.



bila dah bangun, kami sajelah dok urut badan dia sebab tahu dia memang suka kena urut. hahahaha ! maktok pon layan je lah cucu dia sorang nie yang mengade sangat haih.


belah malam. tido pon nak kena berpeluk. nak kena pegang dia. badan tak sihat. so, mama layankan je lah sebab mama nak anak mama nie cepat sembuh. boleh main macam biasa. nie demam nak dapat akai ape pulak nie.
Read More

Janna demam panas

balik dari kampung, melepet la kami anak beranak kat rumah. ika dah mula batuk. Janna pulak batuk tak hilang lagi walaupun dah makan ubat. bila malam, badan dia mula panas. 3-4 malam jugak macam tu. dengan badan panas, dengan batuk sampai muntah-muntah. akhirnya malam kelima tu, ika dah tak keruan. ika ajak suami pegi emergency sebab badan Janna makin panas. dah masuk 5 hari Janna masih tak ok walaupun dah makan ubat.



macam-macam kami dah ikhtiarkan untuk bagi Janna sihat. basahkan badan dia selalu. tu haaa, tampal kool fever nak bagi badan dia kurang panas. mandikan dengan air lemon. bagi ubat tu for sure la kan. tapi masih jugak tak mau hilang demam dia. lastnya, malam tu lebih kurang 1.30pagi dah. Janna asyik dok merengek sambil hisap susu. ika tahu dia tido pon tak lena. badan dia tak selesa. ika yang bersentuh kulit dengan dia pon dapat rasa panasnya badan dia masa tu. kejut suami utk bawak Janna ke emergency.

sampai emergency, diorang terus check suhu. memang tinggi. then, diorang mintak ika suapkan ubat syrup tu kat Janna. lepas bagi ubat tu, Janna terus muntah. banyak. kelam kabut ika dengan suami. kami tunggu turn untuk jumpa doktor. masa nie Janna dah ok sikit. dah tak menangis. then, jumpa doktor. doktor amik darah. sementara tunggu keputusan darah, ika tidokan Janna.


budak yang tak lekang dengan senyuman walaupun tengah tak sihat. lebih kurang 3 jam jugakla kami kat situ. nasib baik Janna ok ja tak buat perangai. dia dapat tido kejap. then, doktor panggil untuk keputusan darah tu. Alhamdulillah darah Janna ok. takde ape masalah. so, doktor bagi balik dan makan ubat.

kami berharap sangat Janna sihat macam biasa. sangat tak seronok tengok anak tak sihat. Janna nie dah la susah makan ubat. dia bukan tak suka makan ubat. dia tak suka orang dok push dia. hahahaha ! bila kita paksa dia makan ubat, lagi kuat dia menangis. kena buat macam nak bagi makan baru dia ok. permainan minda :P
Read More

Taman Perbandaran Tengku Anis

sementara ada kat kampung walaupun kami balik kejap je tengok keadaan mama, kakak dengan adik bawak la kami jalan-jalan amik angin. kesian jugak tengok si Janna yang dok terperap je dalam rumah. kat Ipoh pon dok terperap. balik kampung mama pon dok terperap jugak ye Janna. aduuu.

makanya pergilah kami berjalan-jalan kat Taman Perbandaran Tengku Anis. dah lama sebenarnya ika tak ke sini. masa dok Kelantan dulu ika selalu jugak la ke taman nie sebab taman nie luas. seronok berjalan. hahahaha ! tapi selalunya dok bawak anak saudara la dok main mainan diorang tu. kali nie bawak anak sendiri pulak lah.


kat sini selain daripada taman mainan untuk anak-anak korang, ade juga haiwan-haiwan. lebih kurang zoo la. tapi kat sini idak la banyak jenis pon haiwan. hehehe. Janna pon ralik je dok tengok haiwan tu semua. gemuk gedebab semua.



anak tengok makpak selfie. kahkah !


habis sudah satu taman kami pusing. semua dh penat. semua dah kelaparan. last but not least, haruslah selfie. waaaaa. seronoknya dapat jalan-jalan dengan family. dah lama tak berkumpul ramai-ramai. ini baru 3 beradik. kalau cukup 8beradik berkumpul dengan anak masing-masing, mau lagi meriah. heeee

itu sahaja kesempatan yang kami ada. esoknya, kami 3 beranak dah nak naik bas balik Ipoh semula. ape pon, seronok sangat dapat balik kampung jenguk mama walaupun sekejap. jumpa raya nanti pulak ^^
Read More

Janna batuk

sampai je Kota Bharu, ika mintak tolong abang ika hantar kami ke klinik sebab batuk Janna makin teruk. ika nie sejenis mak-mak yang tak boleh tengok anak tak selesa. Janna walaupun dia batuk sampai muntah-muntah, dia tetap main cuma tak seaktif masa dia sihat.

bila malam, mulalah Janna batuk sampai muntah-muntah 3-4 kali jugakla. sebab tu masa balik kampung, ika terpaksa prepare baju lebih untuk Janna in case benda macam nie jadi. memang tiap malam akan tukar baju dia 3-4 kali sebab muntah. first time dia demam dulu masa umur 8bulan. yang nie jadi masa 9bulan. beralih bulan barangkali.



korang tengokla bila Janna batuk. nie suami ika yang tangkap gambar. bila masuk jumpa doktor, doktor cakap Janna tak demam. kahak pon takde. makanya kami balik je lah. tapi doktor tetap jugak bagi ubat untuk Janna. kami just pantau suhu badan dia sebab badan dia kejap panas, kejap ok. seriously ibu mana yang tak risau tengok anak dia tak sihat kan >.<
Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com